Door de dichte mist blijven de geuren hangen en vermengen zich met het zoete water in de lucht. In een grote wasem schommelen ze tussen de heuvels en absorberen de aardse aroma’s. Ik probeer me wilde thijm voor te stellen en frisse koriander. Ik proef citrusfruit en een vleugje vanille. Zintuiglijk genot wanneer de nevel verwaait¬† en de zon de zee in vloeibaar goud veranderd. De fluisterende woorden in de haman, alles gedempt en met gepaste eerbied. Zelfs de druppels spatten elegant uiteen. Geuren over de Bosporus. Ik kan alleen maar dromen………

Vandaag was er grof werk te doen. Roel op het dak en ik met een bal in het gat en flink afzuigen. Hij veegde op en neer en kwam bij iedere stoot verder. Mijn zak werd steeds dikker en voller. Om duidelijke hygienische redenen hield hij een mondkapje voor.

Per kanaal deden we er 15 minuten over. Schoorsteenvegers zijn boeven; we verdienden 100 euro in een half uur.