We krijgen slecht weer!

Tenminste als ik de kinderen moet geloven……..

De houtkachel naast me verspreid de warmte die ik er vanmiddag in heb gestopt. Zagen, kloven en stapelen. Uitgeput zit ik met mijn been omhoog op de bank. Ben blij dat de zomer voorbij is. Althans voor wat moest doorgaan voor een zomer. Ik maak me op voor gure dagen, geuren van rottend blad, lange wandelingen, dikke jassen en kaasfondue. Tijd voor bezinning. Ingetogen geluiden zweven als stofdeeltjes door de kamer.  De stilte brengt rust. Rust in mijn hoofd, rust in mijn lijf. Weemoed en rode kleuren van het vallend herfstblad.

De kinderen zijn druk, ze jojo-en om me heen, maken veel lawaai en ruzie. Het kost me ontzettend veel energie het driftend zooitje omgeregeld in te tomen. Heb het idee dat helse stormen het heuvelland gaan teisteren en langdurige regen de lucht laat vergrijzen. Wens van de gedachte, helaas komende week is het Indian Summer.