Ik weet nu hoe bejaard Nederland op vakantie gaat. Althans wanneer bejaard Nederland in Nederland op vakantie gaat. Ze gaan met de caravan en beginnen al in het voorseizoen de plekjes van de gezinnen in te pikken. Wanneer je niet in het hoogseizoen gaat dan is de kans heel erg groot dat je je tent op moet gaan zetten tussen de met afstand bediende super caravans compleet met schotel, rollator en aangelijnde kat. De kans is eveneens groot dat je ’s nachts wakker schrikt, niet van het geluid van huilende kinderen maar van rochelende bejaarden die aan het spoken zijn en verdwaast over de camping zwerven. Commentaar is zo fantastisch, ik luister tijdens het piesen een gesprek af tussen twee bejaarden die af staan te wassen. “Zeg Mie, zijn dat echt twee mannen alleen?” “Ja meid en dan alleen met die kinderen op stap, waar zouden de moeders zijn?” “Vast gescheiden, je hoort dat zo vaak” “Tja, maar vind het wel goed hoor dat ze gaan kamperen, zijn zulke lieve kinderen” “Sssst, daar komt ie” 

De bejaarde heren, vinden ons vaderweekend met name leerzaam voor de kinderen, komen allemaal een praatje maken en zijn bloednieuwsgierig, natuurlijk door hun vrouw erop uitgestuurd, naar ons verhaal.

De kinderen zijn harstikke duidelijk, bejaarden zijn saai. Ze hebben niet eens schommels (wel snoepjes)