De daoge veuraof vastelaovend.

Via whatsapp worden we op de hoogte gehouden over de voorbereidingen van de Optocht Misj (Mesch voor de Hollanders). Iedereen in de groepsapp doet hier actief aan mee.

Heel anders waren de voorbereidingen 2 jaar geleden. Avond van te voren kregen we een appie om koninklijke kleding aan te trekken. Ik moest Prins Pils worden en Denise dochter Amalia. Verandering van de troon was het thema. Op de zaterdag scheen een bleek zonnetje, ijzig koud, maar Mesch maakte zich op voor de stoet. Carnavalsverenigingen uit de omliggende dorpen melden zich in het dorp. Het altijd zo rustige en pittoreske Mesch veranderde in een zinderende  kakofonie van beat, Beppie en Fabrizio.

Een hoogwerker was ons vervoersmiddel, hierop moesten wij onze act doen. Boer Guy (Beatrix) en ik deden de kroning en wisselden elkaar af in het bakkie. De dames, inclusief Ronnie zonder pony,  chaperonneerden ons, zwaaiden naar het volk en staken de draak. De heren hadden het druk met het afnemen van interviews (jaja). Na zoveel Juupjes werd het steeds moeilijker om in het bakkie te klimmen.

We werden gezien en vastgelegd.

foto-stoet-mesch.jpg

De whatsappjes blijven komen, voorbereiding is zo leuk!

Vanavond de lichamelijke voorbereiding: de pedicure, die moet ook kunnen hossen…