“Our life is frittered away by detail. Simplify, simplify.”

― Henry David Thoreau

De kei, zo groot als een tennisbal, onder mijn matje, heeft me een onrustige nacht bezorgt. De naaktslak die ’s nachts probeerde via mijn gezicht, in mijn slaapzak te kruipen, heeft een slijmerig spoor achter gelaten. Bepaalde beauty merken dwepen met dit vocht en stoppen dit in hun verzorgingsproducten. Mijn gezicht glimt en plakt aan alle kanten. Hoort allemaal bij de geneugten van het buiten gebeuren. Stram sta ik op en zie dat de vallei weggestopt is in een laag hangende mist. Geen zachte warme wind, alleen het ruizen van de beek is hoorbaar. Een stilte plek, ver weg van de hectiek.

ochtend-mist.JPG

Nog een paar kilometer klimmen en dan kunnen we afzakken terug naar Maastricht. Van bijna 700 meter naar 50 meter NAP. Witte wieven hangen in flarden over het veen, stukken blauw laten zich schoorvoetend zien. We fietsen in een mysterieuze omgeving. We gaan zo snel mogelijk van de doorgaande weg af. Hordes zondagse rallyrijders en motoren scheuren over  de weg naar Botrange. Geen plek voor ons.

fiets-hoge-venen.JPG

De eindeloze afdaling naar Eupen voert ons door een machtig beukenbos. Grote woudreuzen staan hier fier geworteld. Een enkele wandelaar schrikt als we belrinkelend in volle vaart over het bospad  naar beneden razen. Simpel verstand op nul, voor over gebogen, ogen strak op het pad gericht en alle vertrouwen in mijn worldtraveller.

We fietsen de Ardennen uit en het land van Herve in. Het glooiende open landschap kent toch venijnige klimmetjes. Regelmatig schakel ik terug naar de ‘granny-gear’ om niet stil te vallen.  De zon schijnt, een strak blauwe lucht. Oh, wat geniet ik hier van.

Voor het station in Maastricht zetten we de fiets tegen een café en drinken een paar pilsjes. De stress van de afgelopen weken is totaal van me afgevallen. De fysieke inspanning en het gezelschap van Paul heeft mijn hoofd leeg gemaakt.

Paul stapt op de trein en ik loop naar huis. Na 250 kilometer mijn eerste lekke band. Thuis wacht mijn lief op me.

Een heerlijk weekend! Zo simpel kan het zijn…

paul-ik.JPG