We stonden met z’n tweeën te turen over het groen. Ik was sprakeloos door jou kennis. Met enthousiasme nam je me mee in een wereld die ik niet kende. Je groene vingers peuterden aan een blaadje en liet me zien welke composities mogelijk waren in een stadstuin. De wind waaide door het wiegende gras, de zon kleurde en over de stapelmuurtjes kroop het vroendaalse wildlife. Ik waande me in een boek over tuinieren.

Je was toen al ziek, de diagnose was toen nog niet gesteld, maar je verbeet de pijn. Er was ook zoveel om voor te leven en te vechten. De afgelopen maanden waren intens beleven voor jou met je liefsten om je heen, maar waren veel te kort.

Je tuintje bleef mooi en schitterde in de natte zomer. Nu de natuur zich opmaakt voor de winter bloeien de herfstbloemen nog voor je.

Gisteravond ben je op jou grote reis gegaan.

Dag lieve Suus