“Ik zit in een midlife crises” zegt ze. Ik kijk haar aan. Mijn blik moet ongeloof uitstralen. “ja echt waar, heb even genoeg van mijn kerel en de koters”

Ik heb altijd het idee dat mannen van rond de veertig in sportmodellen kruipen, motoren kopen en een maitresse nemen. Nu eens een voorbeeld andersom. Straks scheurt zij op een 1000 cc en is voor een jaar in de jungle waterpompen aan het graven.

Midlife crises, een wonderlijk fenomeen. In mijn beleving waren het de de kerels die na verloop van tijd zoekende raken, het idee hadden nog ergens te kunnen scoren. Meestal kwijlend naar jongere varianten dan hun eigen eega keken, maar ik moet mijn beeld aanpassen. Hier heeft de evolutie  haar werk gedaan. Niet meer exclusief een mannenaangelegenheid. Nog even en we worden voorbij gestreefd door boerende en schetende 40+ dames op harley’s die hun koters bij manlief achterlaten en door deze zelfde sukkel met een schort voor,  worden nagewuifd.

Plots realiseer ik me dat ik achter het stuur zit en ontwaak uit een angstige dagdroom. Toop zit achterin de auto tussen zijn harem. Met z’n drieen zitten ze sinterklaasliedjes te zingen. Hij is het stralende middelpunt en laat zich de aandacht van zijn schonen zeer welgevallen. Ik glimlach en bedenk me dat die evolutie theorie nog wel zal meevallen…………