De overstap naar een nieuw jaar gaat nooit onopgemerkt. Na de winterslaap van een paar maanden stormt , met slaapkorrels, de gehele goegemeente door de burelen. De goede voornemens, ze duren hooguit 8 weken: dan is het carnaval.
Stoeptegel en Badmuts hebben het afgelopen half jaar geyoutubed en gehyved. Weten alles over aarsjesbleek, lippenliften en tiettillen. Hebben de vakantie geboekt, struinen marktplaats af naar koopjes. Zijn gefacebooked en gelinkedin en houden er een chatrelatie op na.
Na half 5 trappen ze af naar de kroeg om de hoek voor een afzakkertje en een lijntje. Om 6 uur staan ze geil naar elkaar te loensen in de sportschool. Ze trekken aan wat gewichtjes en hebben het “oh zo druk, druk druk druk”. De intelligentie van beide is te verwaarlozen, om al helemaal niet te spreken over sociale intelligentie.
Ik volg Stoeptegel en Badmuts de komende tijd, ze zijn het prototype werknemer.Badmuts stelt Stoeptegel een moeilijke vraag. Stoeptegel, op dat moment met iets anders bezig trekt fronsend zijn wenkbrauwen op. Helemaal niet gewend aan de vier woorden die Badmuts er kirrend weet uit te kakelen, klikt de digitale porno mop van zijn scherm en kijkt haar aan. Een ongeschreven wet schrijft voor dat Stoeptegels Badmutsen niet in de ogen kijken, maar standaard 25 cm lager. Tegen haar borsten antwoord hij: “een 6je graag”. Geen belediging voor beide, maar het nu eenmaal het nummer van de consumptie uit de  koffieautomaat.
Zijn voornemens hebben het een dag volgehouden, hij krabt eens aan zijn kont en ruikt aan zijn vinger. Badmuts swingt heup zwaaiend met het treetje over de gang. Hij ruikt nog eens. Het lijkt wel of er een oorzakelijk verband is tussen zijn vinger en haar tred. Zichtbaar opgewonden legt hij iets recht en gaat anders zitten.
Hij kijkt gelukkig. Haar is zijn blik niet ontgaan. Badmuts is blij voor hem. Hij heeft de komende tijd tenminste iets te doen, Ze was oprecht bang dat hij bevangen zou worden door het ‘bore-outvirus’.